Volledig scherm
© Politie Best - Oirschot

Auto verliest rolsteiger op A50 bij Son, twee auto's beschadigd

SON - Een ongeval op de A50 bij Son waarbij een steiger van het dak van een auto viel, had donderdagochtend heel verkeerd kunnen aflopen. Nu bleef de schade beperkt tot twee voertuigen en vielen er geen gewonden.

Een bestuurder reed over de snelweg toen hij de rolsteiger die op zijn imperiaal lag, verloor. De steiger stuiterde over de vangrail en kwam op de andere rijbaan terecht waarna een andere automobilist er tegenaan botste. Vervolgens kaatste de steiger weer terug naar de andere kant van de weg waar een bestuurder het ding niet meer kon ontwijken en er overheen reed. Deze auto raakte ernstig beschadigd.

Beide geschrokken bestuurders konden hun voertuigen veilig aan de kant van de weg zetten. De wagens zijn weggetakeld.

Volledig scherm
© Politie Best - Oirschot.
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.