Volledig scherm
© Thinkstock

Combinatie gedichten en beeldende kunst tijdens tentoonstelling Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Kunstvereniging Ars Longa en dichtersgroep Dichtbij openen op zaterdag 22 oktober een gezamenlijke tentoonstelling in de bibliotheek.
Leden van de kunstvereniging hebben beelden geschilderd, getekend, gefotografeerd en gehouwen die passen bij gedichten van Dichtbij leden. Onder de titel Dichterbij in Beeld zijn zestien van deze combinaties te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek op Airbornestraat 1. Meer info over de expositie, die duurt tot maandag 19 december, is te lezen op de website van kunstvereniging Ars Longa.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.