Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Discussie over MFA Son luwt niet

SON EN BREUGEL - De volgende horde op weg naar zowel een nieuw dorpshuis als een nieuwe kerk in Son en Breugel is genomen. Maar de politieke discussie wil maar niet luwen. De scheidslijn tussen oppositie en coalitie is en blijft vlijmscherp.

Donderdagavond stond het onderwerp opnieuw op de agenda. Het was aflevering zoveel in een dossier waarvan niemand nog weet hoe dik het precies is.

Kerk
De bouw van het dorpshuis en sloop van de bestaande kerk blijven de gemoederen verhitten, maar tot een wezenlijke verandering van standpunten komt het niet. De coalitie (Dorpsbelang, VVD en PvdA/GL) is en blijft voor nieuwbouw van de MFA (multifunctionele accommodatie) op het huidige parkeerterrein. De oppositie (Dorpsvisie en CDA) is voorstander van het behoud van het huidige kerkgebouw, dat dan omgebouwd kan worden tot dorpshuis.

CDA stelde donderdagavond tevergeefs voor om het besluit in ieder geval uit te stellen. Er is nog veel te veel onduidelijk, stelde raadslid Camille Limpens. Qua Programma van Eisen, parkeren, exploitatie en ook zekerheid over de partijen die in het dorpshuis gehuisvest worden.

Volksraadpleging
Dorpsvisie pleitte opnieuw voor een volksraadpleging, maar de coalitie ziet daar geen heil in. Arno Flapper (VVD) meent dat Dorpsvisie onterecht schermt met de steun van ‘de bevolking’ van Son. ,,Als wij vragen wat mensen van het huidige kerkgebouw vinden, hoor ik alleen maar negatieve geluiden. Ja, er is een groep mensen voor het behoud van dit gebouw, maar er is ook een héél grote groep die tegen is maar dat standpunt minder luid verkondigt.”

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Best e.o.