Volledig scherm

Son en Breugel is klaar voor winterse kerst

SON EN BREUGEL - Met 350 rennende kerstmannen en de opening van de ijsbaan maakt Son en Breugel zich op voor een winterse kerst. De opbrengst van de funloop Santarun -georganiseerd door serviceclub Ladies Circle- gaat naar een plaatselijk goed doel.

De kunstijsvloer aan het Kerkplein was zaterdagmiddag nog niet helemaal uitgehard om volledig te kunnen benutten, de schaatsers moesten de eerste winterse meters op een kleiner rondje maken. Voor de ijspret leverde dat verder geen problemen op. Naar verwachting is het ijs zondag sterk genoeg om alle vierkante meters in gebruik te nemen. De ijsbaan staat er nog tot en met 8 januari 2017.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.