Sophie van Gestel
Volledig scherm
Sophie van Gestel © ANP

Beachduo Sophie van Gestel en Madelein Meppelink herenigd

OOSTELBEERS - Beachvolleybalster Sophie van Gestel uit Oostelbeers gaat weer een koppel vormen met Madelein Meppelink, zo meldt volleybalbond Nevobo. Zij speelden al samen in de jaren 2011-2013. Het duo Van Gestel-Meppelink won de Grand Slam van Corrientes en nam deel aan de Olympische Spelen van Londen, waar ze negende werden.

Van Gestel stopte een tijdje met topsport en keerde terug aan de zijde van Jantine van der Vlist, met wie ze uitkwam op de Spelen van Rio. Van der Vlist stopte daarna bij Beachvolleybal Team Nederland. Meppelink vormde een succesvol duo met Marleen van Iersel, maar na Rio besloten ze uit elkaar te gaan. Van Iersel vond eerder in Manon Nummerdor-Flier een nieuwe partner.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.