Team Bax
Volledig scherm
Team Bax © Albert Schreuder

Broers Bax rijgen overwinningen aaneen

BAISIEUX – Sinds de broers Bax besloten hebben na dit seizoen uit elkaar te gaan, rijgt de zijspancombinatie uit Bergeijk de overwinningen aaneen. Afgelopen zondag waren Etienne en Robbie Bax de sterkste in de laatste wedstrijd om het (open) Belgisch kampioenschap in Baisieux.


Bax en Bax werden tweede in de eerste manche en wonnen de tweede. De wereldkampioenen Jan Hendrickx en Ben van den Bogaart scoorden ook een eerste en tweede plaats. De uitslag van de tweede manche was doorslaggevend voor de dagzege. De eerste plaats in de eindstand van het BK was meer dan een schrale troost voor Hendrickx en Van den Bogaart.

Vorige maand wonnen de Bergeijkse broers ook al de laatste wedstrijd van het open Nederlands kampioenschap in Markelo en pakten ze in Duitsland een manche-overwinning in de afsluitende Grand Prix.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.