Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © KNKV

DAKOS loopt in tweede helft weg van ONA/Astrantia

SOMEREN-HEIDE - De vrouwen van korfbalvereniging DAKOS uit Someren-Heide hebben een belangrijke overwinning geboekt. Tegen het Limburgse ONA/Astrantia maakten ze het verschil in de tweede helft: 11-7.

In de eerste helft leken beide ploegen aan elkaar gewaagd en met de ruststand van 6-5 was er dan ook nog niks beslist. In de tweede helft weet DAKOS in korte tijd vier keer te scoren, terwijl de bezoekers pas na zo'n twintig minuten de bal weer door de korf zien gaan. De voorsprong van DAKOS komt dan echter niet meer in gevaar.

Door de overwinning in de derde wedstrijd van het zaalseizoen springt DAKOS in de overgangsklasse A over ONA/Astrantia heen naar de derde plek, die DAKOS deelt met Heumen.

  1. USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    HELMOND - Het seizoen is nog niet voorbij voor de hockeymannen van HC Helmond. Het team van trainer-coach Sjef Hendrikx verloor dit weekend twee keer van USHC en moet zich nu richten op de herkansingsronde. Op 11, 17 en - indien nodig - 18 juni staan duels met Zwart-Wit uit Breda gepland. Winnen de Helmonders twee van die drie wedstrijden, dan is promotie naar de overgangsklasse alsnog een feit. HC Helmond heeft als eersteklasser twee keer het thuisvoordeel, zij spelen de eerste en (eventuele) derde wedstrijd op eigen veld.