Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © KNKV

DAKOS loopt in tweede helft weg van ONA/Astrantia

SOMEREN-HEIDE - De vrouwen van korfbalvereniging DAKOS uit Someren-Heide hebben een belangrijke overwinning geboekt. Tegen het Limburgse ONA/Astrantia maakten ze het verschil in de tweede helft: 11-7.

In de eerste helft leken beide ploegen aan elkaar gewaagd en met de ruststand van 6-5 was er dan ook nog niks beslist. In de tweede helft weet DAKOS in korte tijd vier keer te scoren, terwijl de bezoekers pas na zo'n twintig minuten de bal weer door de korf zien gaan. De voorsprong van DAKOS komt dan echter niet meer in gevaar.

Door de overwinning in de derde wedstrijd van het zaalseizoen springt DAKOS in de overgangsklasse A over ONA/Astrantia heen naar de derde plek, die DAKOS deelt met Heumen.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.