Max van der Pas.
Volledig scherm
Max van der Pas.

Elsendorper Max van der Pas heeft nationale titel weer terug

ROTTERDAM/ELSENDORP - Bokser Max van der Pas heeft zijn nationale titel in de klasse tot 75 kilogram weer heroverd. De Elsendorper raakte zijn titel vorig jaar verrassend kwijt aan Wouter Djokic, maar won zondag in Rotterdam met een overtuigende 3-0 score van Vladislav Jaskul.

Jaskul is meervoudig bokskampioen in Letland en woont nu bijna een jaar in Nederland en stond direct in de finale. Hij was echter niet opgewassen tegen de 22-jarige Van der Pas, die zich in 2014 al tot Nederlands kampioen kroonde.

De halve finale had Van der Pas zaterdag al gewonnen van de Fries Jilles Bijlstra. Van der Pas won in de 2e ronde met een technische knock-out, de jury bepaalde dat Bijlstra niet verder kon.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.