Erik van Loon
Volledig scherm
Erik van Loon © Van Loon Racing

Erik van Loon tevreden over warming-up in OiLibya Rally

AGADIR - Erik van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar waren zondag tevreden over de elfde tijd in de proloog van de OiLibya Rally in Marokko.

Het was voor het Brabantse rallyduo de vuurdoop voor de nieuwe Toyota Hilux. Dagwinnaar Nasser Al Attiyah deed over het traject van zeven kilometer even buiten Agadir 42 tellen korter.

,,Een proloog zegt nog niet zoveel over de rally”, aldus Van Loon. ,,Het is wel goed om te wennen aan de omstandigheden en kennis te maken met de competitie van deze week. Maandag mogen we echt beginnen, maar de auto voelt goed aan.”
De competitie bij de vrachtwagens is aanmerkelijk minder sterk bezet dan die bij de vierwielers. Michiel Becx uit Vessem realiseerde de derde tijd in een truck van Team De Rooy.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.