Erik van Loon
Volledig scherm
Erik van Loon © Van Loon Racing

Erik van Loon tevreden over warming-up in OiLibya Rally

AGADIR - Erik van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar waren zondag tevreden over de elfde tijd in de proloog van de OiLibya Rally in Marokko.

Het was voor het Brabantse rallyduo de vuurdoop voor de nieuwe Toyota Hilux. Dagwinnaar Nasser Al Attiyah deed over het traject van zeven kilometer even buiten Agadir 42 tellen korter.

,,Een proloog zegt nog niet zoveel over de rally”, aldus Van Loon. ,,Het is wel goed om te wennen aan de omstandigheden en kennis te maken met de competitie van deze week. Maandag mogen we echt beginnen, maar de auto voelt goed aan.”
De competitie bij de vrachtwagens is aanmerkelijk minder sterk bezet dan die bij de vierwielers. Michiel Becx uit Vessem realiseerde de derde tijd in een truck van Team De Rooy.

  1. USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    HELMOND - Het seizoen is nog niet voorbij voor de hockeymannen van HC Helmond. Het team van trainer-coach Sjef Hendrikx verloor dit weekend twee keer van USHC en moet zich nu richten op de herkansingsronde. Op 11, 17 en - indien nodig - 18 juni staan duels met Zwart-Wit uit Breda gepland. Winnen de Helmonders twee van die drie wedstrijden, dan is promotie naar de overgangsklasse alsnog een feit. HC Helmond heeft als eersteklasser twee keer het thuisvoordeel, zij spelen de eerste en (eventuele) derde wedstrijd op eigen veld.