Logo Dakar 2017
Volledig scherm
Logo Dakar 2017

Frank Tilburgs: 'De Dakar Rally begint nu pas'

SAN MIGUEL DE TUCUMÁN - Frank Tilburgs uit Borkel en Schaft, chauffeur van de DAF van Team Tilburgs Truckparts, keek tevreden terug op de 24ste plaats in de tweede etappe van de Dakar Rally. "Een foutje is snel gemaakt, dus we hebben even teruggeschakeld. De rally begint nu pas, dus ik ga me nu niet druk lopen maken over een positie of een minuutje meer of minder", aldus Tilburgs.

De monteurs van Team Tilburgs Truckparts hadden lang doorgewerkt om de DAF een betere balans te geven en het rijden voor de bemanning wat comfortabeler te maken. “Daar zijn ze uitstekend in geslaagd”, vond Tilburgs in het bivak van San Miguel de Tucumán. "Een enorm verschil. Het reed zo veel lekkerder. Dat zit je ook veel meer ontspannen achter het stuur.”

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.