Ephrahim Jerry
Volledig scherm
Ephrahim Jerry © Rob Oostwegel

Handballer Ephrahim Jerry uit Eindhoven naar EK met Jong Oranje

SITTARD - Bondscoach Monique Tijsterman heeft handballer Ephrahim Jerry uit Eindhoven geselecteerd voor het Europees Kampioenschap van Jong Oranje in Denemarken.

Het is de eerste keer in de historie dat Jong Oranje meedoet aan een EK. De ploeg dwong kwalificatie in april af door te winnen van Turkije en Oostenrijk. Van Tsjechië werd met kleine cijfers verloren, maar dat kon Jong Oranje zich permitteren.

Het EK is van 29 juli tot en met 7 augustus in Denemarken. Jong Oranje speelt in de poule tegen thuisland Denemarken, Noorwegen en Macedonië.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.