Volledig scherm
© Thinkstock

HC Eindhoven wint moeizaam van HCAS

EINDHOVEN - De vrouwen van HC Eindhoven hebben zondagmiddag in een rommelige wedstrijd met 4-3 van HCAS gewonnen. Voor rust domineerde de thuisploeg. Het kwam echter met 0-1 achter door een doelpunt van HCAS-speelster Nangiza Dorani. HC Eindhoven kwam nog voor rust verdiend op voorsprong.

Achtereenvolgens Anneloes van Hoek (strafcorner), Eva Hanckmann en Rianne Wierda zorgde voor een 3-1 ruststand.

Na rust was het spel van beide kanten niet best. Rianne Wierda zette de thuisploeg desondanks op een 4-1 voorsprong. HCAS kwam enigszins terug in de wedstrijd door een doelpunt van Nathalie Thijssen. Het slotakkoord was voor Sabine Jorissen namens de gasten, die via een strafcorner de eindstand bepaalde op 4-3.

Door deze overwinning stijgt HC Eindhoven naar de zesde plek, terwijl HCAS genoegen moet nemen met de elfde plaats. Nu rest voor beide teams de winterstop.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.