Kyra Fortuin.
Volledig scherm
Kyra Fortuin.

Hockeyster Kyra Fortuin (Oranje-Rood) mee op trainingsstage Oranje

EINDHOVEN Bondscoach Alyson Annan van de Nederlandse hockeyvrouwen neemt Kyra Fortuin van Oranje-Rood mee op trainingsstage naar Spanje. Oranje verblijft van 12 tot en met 26 januari in San Fernando. Annan neemt 32 speelsters mee, waaronder ook Laura Nunnink en Valerie Magis van Oranje-Rood.

Slechts elf speelsters uit die groep waren afgelopen zomer actief op de Olympische Spelen van Rio. Acht hockeysters, waaronder Fortuin en de Valkenswaardse Frederique Matla (Den Bosch), vertegenwoordigden Nederland eind november op het WK onder 21 jaar. Annan: “Ik heb dit team zelf in actie gezien in Chili waar zij goed en verzorgd hockey lieten zien, en een zilveren medaille behaalden. Vooruitkijkend naar de Olympische Spelen van Tokio vind ik het belangrijk dat deze jonge speelsters nu mee gaan draaien met Oranje. Om optimaal in Tokio te kunnen presteren, hebben speelsters ervaring nodig in het spelen van wedstrijden en trainingen op het hoogste niveau. We hebben nu de kans om talentvolle speelsters deze ervaringen te laten opdoen."

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.