archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Hockeysters HOD en Rooi pakken belangrijke winst

De hockeysters van HOD uit Valkenswaard hebben vandaag in de eerste klasse C een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Uden: 1-3. Hanne Baken en Jeske Visser maakten allebei een strafcorner, Lieke van Otten deed het met een strafbal. In diezelfde competitie won MHC Rooi een even zo belangrijke wedstrijd tegen HCAS met 0-1. "De eerste helft was prima.

De tweede was minder, maar toch een terechte overwinning", vond Rooi-trainer Jos Nonnekes, die Lin Schakenraad de enige treffer van de dag zag maken. HC Eindhoven speelde voor de tweede week op rij met 1-1 gelijk, ditmaal tegen Hopbel, dat twee punten meer heeft. Eva Hanckmann maakte de gelijkmaker.

In de eerste klasse C voor mannen, zijn ook de hockeyers van HOD erachter gekomen dat Helmond wel een héél sterke ploeg heeft; het werd in Helmond 4-2 voor de ongeslagen koploper.

In die klasse pakte MHC Rooi knap een punt tegen Hopbel, dat na zes wedstrijden al liefst acht punten meer heeft dan de club uit Oedenrode, dat de op één na laatste plaats bekleedt.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.