Ibtissam Bouharat.
Volledig scherm
Ibtissam Bouharat. © Pics United

Ibtissam Bouharat (PSV Vrouwen) stopt met voetballen

EINDHOVEN - PSV-speelster Ibtissam Bouharat stopt met voetballen. De Marokkaans international (26) kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor PSV Vrouwen. Zij gaat zich net als Maran van Erp volledig richten op haar maatschappelijke carrière. Bouharat werkt in België, waar ze geboren en getogen is, als lerares Engels en Nederlands op een middelbare school.


Middenveldster Bouharat kondigde donderdag tijdens de eerste training van het seizoen 2016-2017 haar afscheid aan. Ze kwam tot 34 wedstrijden voor PSV, waarin ze 12 keer scoorde en 7 assists verzorgde. Daarvoor speelde ze in België voor onder meer Eva's Tienen, Lierse SK, Standard Luik en Anderlecht. “Ik ben PSV dankbaar voor de periode bij de club waarin ik me heb kunnen ontwikkelen als mens en voetbalster. Na tien jaar voetbal als belangrijkste dagelijkse bezigheid, wordt het tijd om de prioriteiten te verleggen”, aldus Bouharat op de site van de club. Ze gaat zich nu richten op een nieuw onderwijsproject.

  1. USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    HELMOND - Het seizoen is nog niet voorbij voor de hockeymannen van HC Helmond. Het team van trainer-coach Sjef Hendrikx verloor dit weekend twee keer van USHC en moet zich nu richten op de herkansingsronde. Op 11, 17 en - indien nodig - 18 juni staan duels met Zwart-Wit uit Breda gepland. Winnen de Helmonders twee van die drie wedstrijden, dan is promotie naar de overgangsklasse alsnog een feit. HC Helmond heeft als eersteklasser twee keer het thuisvoordeel, zij spelen de eerste en (eventuele) derde wedstrijd op eigen veld.