Ibtissam Bouharat.
Volledig scherm
Ibtissam Bouharat. © Pics United

Ibtissam Bouharat (PSV Vrouwen) stopt met voetballen

EINDHOVEN - PSV-speelster Ibtissam Bouharat stopt met voetballen. De Marokkaans international (26) kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor PSV Vrouwen. Zij gaat zich net als Maran van Erp volledig richten op haar maatschappelijke carrière. Bouharat werkt in België, waar ze geboren en getogen is, als lerares Engels en Nederlands op een middelbare school.


Middenveldster Bouharat kondigde donderdag tijdens de eerste training van het seizoen 2016-2017 haar afscheid aan. Ze kwam tot 34 wedstrijden voor PSV, waarin ze 12 keer scoorde en 7 assists verzorgde. Daarvoor speelde ze in België voor onder meer Eva's Tienen, Lierse SK, Standard Luik en Anderlecht. “Ik ben PSV dankbaar voor de periode bij de club waarin ik me heb kunnen ontwikkelen als mens en voetbalster. Na tien jaar voetbal als belangrijkste dagelijkse bezigheid, wordt het tijd om de prioriteiten te verleggen”, aldus Bouharat op de site van de club. Ze gaat zich nu richten op een nieuw onderwijsproject.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.