Volledig scherm
Vlnr: Jan van Lierop, Cyriel Ledoux en Joey Haegmans. © EPBF

Jan van Lierop uit Deurne besluit EK poolbiljart met zilver

TIRANA – Op de slotdag van het EK poolbiljart heeft Jan van Lierop de tweede plaats behaald met het juniorenteam Nederland. Na een ruime zege voor het drietal in de halve finale tegen Rusland wachtte Duitsland.

Van Lierop nam in het 9-ball een 4-3 voorsprong tegen Kevin Schiller maar bleef daarna met lege handen gezien de 4-8 nederlaag.

Teamgenoot Cyriel Ledoux leek bij het 10-ball kansloos toen de Limburger met 2-6 achter kwam. Hij krabbelde terug tot 5-6 maar daarna trok Patrick Hofmann de deur definitief dicht via 5-7. De partij tussen Joey Haegmans en Tayfun Teber (5-4) hoefde toen niet meer uitgespeeld te worden.

  1. Eindhovense honkballer Denzel Bryson weet wat keihard werken is

    Eindhovense honkballer Denzel Bryson weet wat keihard werken is

    EINDHOVEN Voor hij aan slag komt, tekent hij met de knuppel een M in het gravel. Het is de beginletter van zijn oma’s naam. Mom overleed twintig jaar geleden. ,,Ik was niet eens geboren”, zegt honkballer Denzel Bryson (16). ,,Maar mijn vader vertelt vaak over oma. Dat doet hij met liefde en respect. Het raakt me.” De Eindhovenaar gaat binnenkort naar Amerika. Daar neemt hij met een nationale juniorenploeg deel aan de prestigieuze Pony World Series.