Volledig scherm
Jeffrey Herlings © Ray Archer/KTM

Jeffrey Herlings derde in tijdtraining GP Amerika

CHARLOTTE - Jeffrey Herlings mag zaterdagavond als derde een startpositie kiezen voor de GP in het Amerikaanse Charlotte. De 21-jarige motorcrosser uit Elsendorp kan in de voorlaatste GP van het jaar de wereldtitel in de MX2-klasse veroveren.

Herlings verdedigt een voorsprong van 76 punten op de Zwitser Jeremy Seewer, die in de tijdtraining de zesde tijd noteerde. Als Herlings in de eerste manche (aanvang 23.00 uur Nederlandse tijd) Seewer achter zich houdt, is de titelstrijd al beslist in het voordeel van de Brabander. Twee Amerikanen waren Herlings te snel af, Austin Forkner en Adam Cianciarulo, maar beiden rijden in North Carolina pas hun eerste WK-wedstrijd van 2016 en spelen geen enkele rol in het klassement.

Brian Bogers was bijna drie seconden langzamer dan Herlings. De Eindhovenaar realiseerde de elfde tijd.

Wegens de tropische storm Hermine had de organisatie in Charlotte de tijdtraining op vrijdag afgelast en verplaatst naar zaterdag. De gebruikelijke kwalificatierace kwam te vervallen..

  1. Eindhovense honkballer Denzel Bryson weet wat keihard werken is

    Eindhovense honkballer Denzel Bryson weet wat keihard werken is

    EINDHOVEN Voor hij aan slag komt, tekent hij met de knuppel een M in het gravel. Het is de beginletter van zijn oma’s naam. Mom overleed twintig jaar geleden. ,,Ik was niet eens geboren”, zegt honkballer Denzel Bryson (16). ,,Maar mijn vader vertelt vaak over oma. Dat doet hij met liefde en respect. Het raakt me.” De Eindhovenaar gaat binnenkort naar Amerika. Daar neemt hij met een nationale juniorenploeg deel aan de prestigieuze Pony World Series.