Volledig scherm
© Thinkstock

Kemphanen verpulvert Amstel Tijgers

EINDHOVEN – De ijshockeyers van LummusLED Eindhoven Kemphanen wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen Amstel Tijgers met liefst 12-1. “Een ongelooflijke uitslag”, zei coach Willem van de Kraak na afloop. “Ik had er vertrouwen in dat we gingen winnen, maar je rekent vooraf op 4-1 of 4-2. Niet op deze bijzondere uitslag”, aldus Van de Kraak.

In Amsterdam liep Kemphanen in de eerste periode uit naar 0-4, via twee keer Nomanovas, Damian Kluijtmans en Van Zoest. Lucca en Damian Kluijtmans tilden vervolgens de stand naar 6-0 voordat Tijgers wat terug deed. Via twee keer Van den Hout, Muller Von Czernicki, Mike Verschuren, weer Nomanovas en Pitka liepen de Eindhovenaren uit. Van de Kraak: “Alles klopt momenteel. Elk team loopt vast tegen ons, er staat wat moois te gebeuren dit seizoen.” Van de zes gespeelde wedstrijden won Kemphanen de laatste vijf. Alleen tegen Hijs Hokij werd verloren.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.