Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © KNKV

Korfbalsters Olympia/DOS beginnen zaalseizoen met overwinning

HELMOND - Olympia/DOS is het zaalseizoen prima begonnen met een 15-18 overwinning op Avanti. De korfbalsters uit Heusden en Ommel kenden als topklasser op het veld een matige start met zeven nederlagen in evenzoveel duels. In de zaal speelt de ploeg van trainer Rinus Ceelen in de hoofdklasse, één niveau lager dan de topklasse.

„We stonden in de rust met 6-13 voor en zouden het rustig uit moeten spelen, maar we maakten zowel in de aanval als in de verdediging te veel fouten”, concludeerde Ceelen. Toch won zijn ploeg terecht met drie goals verschil.

Ook Dakos is het zaalseizoen met een overwinning begonnen. De korfbalsters uit Someren-Heide hadden geen kind aan SCMH en wonnen met liefst 8-18 in de overgangsklasse A.

De vrouwen van Flamingo’s uit Lieshout verloren hun eerste zaalwedstrijd in de overgangsklasse B nipt van SVOC’01: 13-15.

Ook de vrouwen van Diosa zijn het zaalseizoen begonnen met een nipte nederlaag. In een gelijkopgaand duel in de eerste klasse A was DOT na een 3-3 ruststand uiteindelijk net te sterk voor Diosa: 12-11.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.