Nederlandse handballers met Iso Sluijters uit Eindhoven, stunten tegen Polen, maar missen WK

EINDHOVEN - De Nederlandse mannen handballers hebben woensdagavond in Sittard zeer knap met 25-24 gewonnen van Polen. Door de nederlaag (27-21) van zaterdag in Katowice plaatst Polen zich voor het WK in Frankrijk in januari 2017.

De Nederlandse ploeg, met handballer Iso Sluiters uit Eindhoven, ging in de eerst twintig minuten gelijk op (7-7) met Polen waarna de gasten een klein gaatje van twee sloegen (8-10). Bij rust was het verschil drie: 10-13. In de tweede helft bouwde handbalgrootmacht Polen de voorsprong verder uit. Het werd zelfs 14-20, maar Nederland knokte zeer knap terug in de wedstrijd: 21-21. De ploeg van bondscoach Joop Fiege pakte zelfs een voorsprong (25-23) die het in de slotfase niet meer uit handen gaf.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.