Holzken won onlangs nog van Murthel Groenhart.
Volledig scherm
Holzken won onlangs nog van Murthel Groenhart. © James Law/Glory Sports International

Nieky Holzken kijkt uit naar nieuw titelgevecht in Oberhausen

AMSTERDAM/HELMOND - Kickbokser Nieky Holzken uit Helmond heeft zijn wereldtitel op 22 oktober nog succesvol geprolongeerd en kijkt nu alweer uit naar zijn volgende titelgevecht tegen de Fransman Cedric Doumbé op 10 december in Oberhausen. "Het wordt een mooi gevecht", zei Holzken dinsdag tijdens de persconferentie van kickboksbond Glory in de Heineken Music Hall.

De partij van Holzken zal uitgezonden worden op Ziggo Sport, waar Glory een contract mee heeft gesloten. Dat maakte de organisatie tijdens de persconferentie bekend. Holzken zelf wordt gevolgd door een cameraploeg van Spike, zijn realityserie op dat kanaal begint in december.

Op het kickboksgala in Oberhausen staan ook Rico Verhoeven uit Halsteren en Badr Hari tegenover elkaar in de ring. Daar wordt door het publiek reikhalzend naar uitgekeken. "Dat wordt een episch gevecht. Ik kijk er ook naar uit", aldus Holzken.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.