Holzken won onlangs nog van Murthel Groenhart.
Volledig scherm
Holzken won onlangs nog van Murthel Groenhart. © James Law/Glory Sports International

Nieky Holzken kijkt uit naar nieuw titelgevecht in Oberhausen

AMSTERDAM/HELMOND - Kickbokser Nieky Holzken uit Helmond heeft zijn wereldtitel op 22 oktober nog succesvol geprolongeerd en kijkt nu alweer uit naar zijn volgende titelgevecht tegen de Fransman Cedric Doumbé op 10 december in Oberhausen. "Het wordt een mooi gevecht", zei Holzken dinsdag tijdens de persconferentie van kickboksbond Glory in de Heineken Music Hall.

De partij van Holzken zal uitgezonden worden op Ziggo Sport, waar Glory een contract mee heeft gesloten. Dat maakte de organisatie tijdens de persconferentie bekend. Holzken zelf wordt gevolgd door een cameraploeg van Spike, zijn realityserie op dat kanaal begint in december.

Op het kickboksgala in Oberhausen staan ook Rico Verhoeven uit Halsteren en Badr Hari tegenover elkaar in de ring. Daar wordt door het publiek reikhalzend naar uitgekeken. "Dat wordt een episch gevecht. Ik kijk er ook naar uit", aldus Holzken.

  1. USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    USHC te sterk voor HC Helmond, dat tegen Zwart-Wit in herkansing mag

    HELMOND - Het seizoen is nog niet voorbij voor de hockeymannen van HC Helmond. Het team van trainer-coach Sjef Hendrikx verloor dit weekend twee keer van USHC en moet zich nu richten op de herkansingsronde. Op 11, 17 en - indien nodig - 18 juni staan duels met Zwart-Wit uit Breda gepland. Winnen de Helmonders twee van die drie wedstrijden, dan is promotie naar de overgangsklasse alsnog een feit. HC Helmond heeft als eersteklasser twee keer het thuisvoordeel, zij spelen de eerste en (eventuele) derde wedstrijd op eigen veld.