Volledig scherm

Nieky Holzken na verliezen wereldtitel: 'Ik kom sterker terug'

HELMOND - Nieky Holzken gaat er alles aan doen om in 2017 zijn Glory-wereldtitel weer terug te veroveren. De Helmondse kickbokser verloor zaterdagavond het gevecht met de Fransman Cedric Doumbé in Oberhausen. "Ik begrijp de beslissing en was gewoon niet goed genoeg. Ik ga geen smoesjes verzinnen", zegt hij.

De jury was verdeeld, 2 juryleden waren op de hand van Holzken de andere 3 juryleden kozen Doumbé als winnaar. "En als je eerlijk bent, heeft hij ook terecht gewonnen. Ik kom sterker terug en pak die titel volgend jaar terug", stelt Holzken.

Het verlies in Oberhausen was de 1e nederlaag voor Holzken in 4 jaar tijd. Zijn contract bij Glory is na dit gevecht afgelopen, beide partijen gaan binnenkort om tafel om over de toekomst te praten.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.