Volledig scherm
© Erika Massuger

Pinch-hitter helpt Olympia/DOS

Dankzij een 15-11 overwinning op Altior heeft Olympia/DOS zondagochtend de koppositie in de hoofdklasse A gepakt. Hoewel die uitslag wellicht anders doet vermoeden, bleef het bijna de gehele wedstrijd buitengewoon spannend in sporthal De Schop.

Pas nadat Iris Hendriks vijf minuten voor tijd binnen de lijnen kwam, kon de thuisploeg de belangrijke overwinning pakken.

Olympia/DOS begon fel aan de wedstrijd, maar speelde soms wat chaotisch. De ploeg van technisch duo Frank van den Enden en Rinus Ceelen kwam nooit op achterstand, maar kon geen moment echt weglopen. Daar bracht Hendriks verandering in. Bij een 11-11 stand mocht de rasaanvalster haar entree maken. Toen scoorde zij direct twee keer en daarmee was het Altior-verzet gebroken.

In de overgangsklasse A rekende DAKOS overtuigend af met JES. De ploeg van coach Lies Verlangen won met 16-8 en staat vierde.

DOT (eerste klasse A) begon goed tegen Tog, maar kwam daarna toch op achterstand en bleef achter de feiten aan lopen. De eindstand was 12-10.