Kevin Abbring
Volledig scherm
Kevin Abbring © Huyndai Motorsport

Rallyrijder Kevin Abbring uit Son in actie in Finland

JYVÈASKYLÈA - Rallyrijder Kevin Abbring uit Son doet de komende dagen met de nieuwste bolide van Hyundai mee aan de WK-rally van Finland. De 27-jarige Brabander vervangt de geblesseerde Spanjaard Dani Sordo in het fabrieksteam van de Koreanen.

Sordo crashte tijdens een testsessie in Finland en liep daarbij een barst in een ruggenwervel op. De Spanjaard kan voorlopig niet achter het stuur kruipen en wordt vervangen door Abbring.

Als test- en reservecoureur mocht de Nederlander vorig jaar en ook dit seizoen al een paar keer meedoen aan de WK-rally’s. Vorige maand scoorde hij in Sardinië voor het eerst punten. Abbring reed toen in een bolide van vorig jaar. In Finland krijgt de Brabander de beschikking over de nieuwe vierwielaangedreven Hyundai New Generation i20 WRC, waarmee hij op de snelle gravelwegen in Finland wil meedoen voor een plek in de top tien.

  1. Eerste hoofdklassetitel zaalvoetbalsters Totelos

    Eerste hoofd­klas­se­ti­tel zaal­voet­bal­sters Totelos

    EINDHOVEN - De zaalvoetbalsters van ESZVV Totelos zijn maandagavond voor de eerste keer in de historie van de Eindhovense studentenvereniging kampioen geworden in de hoofdklasse Zuid-1. Dankzij de 5-1 overwinning op directe concurrent TZV is de ploeg van coach Raymond Starke met nog drie wedstrijden te spelen niet meer in te halen. De afgelopen drie seizoenen eindigde Totelos telkens als tweede, op korte afstand van Braakhuizen uit Geldrop.