Bert van Manen
Volledig scherm
Bert van Manen © Jan Rosmulder

Serie Bert van Manen brengt Burgmans Biljarts uit Bergeijk zege

BERGEIJK – Bert van Manen produceerde tegen de Belg Ronny Daniels in de Buffalo League driebanden bij een 22-24 (30) achterstand plots een serie van 15. De hoogste reeks van de eredivisie driebanden.

Dat leidde later tot 40-33 (40) winst en daarmee een zwaarbevochten 5-3 zege voor de ploeg uit Bergeijk op TOVV 2.

Rik van Beers behaalde eerder een remise tegen Kostas Kokkoris omdat de Griek in de nastoot zijn twee ontbrekende caramboles scoorde. De ongeslagen Johan Roijers zag Kay de Zwart twee matchpunten missen en sloeg genadeloos toe met een slotserie van twee. Marco Janssen bleek kansloos tegen de Turk Birol Uymaz. Debutant Burgmans heeft na drie duels al knap vier punten.

  1. Eerste hoofdklassetitel zaalvoetbalsters Totelos

    Eerste hoofd­klas­se­ti­tel zaal­voet­bal­sters Totelos

    EINDHOVEN - De zaalvoetbalsters van ESZVV Totelos zijn maandagavond voor de eerste keer in de historie van de Eindhovense studentenvereniging kampioen geworden in de hoofdklasse Zuid-1. Dankzij de 5-1 overwinning op directe concurrent TZV is de ploeg van coach Raymond Starke met nog drie wedstrijden te spelen niet meer in te halen. De afgelopen drie seizoenen eindigde Totelos telkens als tweede, op korte afstand van Braakhuizen uit Geldrop.