Hans Stacey werd met navigator Hugo Kupper uit Eibergen dinsdag zesde.
Volledig scherm
Hans Stacey werd met navigator Hugo Kupper uit Eibergen dinsdag zesde. © Rallymaniacs.com

Stacey: 'Truck voelde zoveel beter aan'

SAN MIGUEL DE TUCUMÁN - Na een elfde plaats in de eerste etappe heeft trucker Hans Stacey uit Best met navigator Hugo Kupper uit Eibergen dinsdag in de tweede etappe beslag gelegd op de zesde plaats. Het team eindigde op 3.07 minuten van winnaar Martin van den Brink.

De trucks hadden een klassementsproef van 284 kilometer, overwegend over vlakke wegen tussen Resistencia en San Miguel de Tucumán, de eerste klassementsproef op Argentijnse bodem. Stacey keek tevreden terug op de tweede dag: „De monteurs hebben top werk geleverd de auto voelde zoveel beter aan dan gisteren. Ik ben dan ook dik tevreden met mijn zesde plaats.”

In het algemeen klassement staan Stacey en Kupper nu op een achtste plaats.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.