Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburger Ramon van Bokhoven pakt geel in de Acht van Bladel

BLADEL - De Tilburgse wielrenner Ramon van Bokhoven heeft vrijdag de eerste etappe in de 67e Acht van Bladel gewonnen. Dat gebeurde na bijna 106 kilometer in een massasprint. Vincent Hoppezak uit Nieuwerkerk aan den IJssel werd tweede. Gijs Meijer uit Oostwoud legde beslag op de derde plaats.

Van Bokhoven is leider in het algemeen klassement. Hij begint zaterdag in de gele leiderstrui aan de tweede etappe. Er vindt zondag een etappe in lijn plaats, waarna de Acht van Bladel wordt afgesloten door een individuele tijdrit.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.