Jan van Lierop.
Volledig scherm
Jan van Lierop. © Kees van der Meer

Tweede brons voor Jan van Lierop uit Deurne bij NK poolbiljart

ROTTERDAM - Jan van Lierop heeft tijdens het NK straight pool de derde plaats behaald. De pas 16-jarige speler uit Deurne verloor in de halve finale met 75-100 van Cyriel Ledoux.

Van Lierop kon een 62-94 achterstand nog verkleinen tot 75-94 maar daarna viel het doek. Bij de laatste zestien en de kwartfinale had hij met respectievelijk 100-17 en 100-75 prima gepresteerd. Dankzij de tweede bronzen medaille deed Jan van Lierop goede zaken in de Ranking na drie NK's. Winnaar van het NK straight pool werd Nick van den Berg die Cyriel Ledoux in het beslissende duel met 100-20 versloeg.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.