Vanity Lewerissa.
Volledig scherm
Vanity Lewerissa. © Photo-Prestige

Voetbalster Vanity Lewerissa (PSV) terug bij Oranje

EINDHOVEN - Voetbalster Vanity Lewerissa van PSV keert terug in Oranje. De aanvalster haakte na het WK in Canada (zomer 2015) af door een zware knieblessure.

Naast Lewerissa zijn ook Angela Christ, Jeslynn Kuijpers en Sisca Folkertsma opgeroepen door interim-bondscoach Sarina Wiegman. Ook oud-PSV'er Daniëlle van de Donk (Arsenal) is van de partij. Het Nederlands vrouwenelftal belegt van 16 tot en met 25 januari een trainingskamp in het Spaanse La Manga. Oranje speelt er oefenwedstrijden tegen Roemenië en Rusland. Deze zomer is het EK in eigen land.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.