Yvon Belien volleybalster
Volledig scherm
Yvon Belien volleybalster

Volleybalster Yvon Beliën baalt van vertrek bondscoach

BUDEL - Yvon Beliën had zich de kerstdagen anders voorgesteld. In het toch katholieke Italië verloor de volleybalster op tweede kerstdag met haar club Liu Jo Nordmeccanica Modena in de Serie A van Sudtirol Bolzano. ,,Ik hecht weinig waarde aan feestdagen, maar met kerst wil ik bij mijn familie zijn. Met oud en nieuw ben ik twee dagen thuis in Budel en vier ik kerst, mijn verjaardag en de jaarwisseling in een. Dit weekend heb ik ook heel hard nodig”, zegt de woensdag 23 jaar geworden Beliën zaterdag in het ED.

Voor de middenaanvalster is het tevens tegenvaller dat bondscoach Giovanni Guidetti maandag bekendmaakte dat hij stopt bij Oranje. De geruchten die ze in Italië had gehoord geloofde ze niet. ,,Een Turks teamgenootje sprak me erover aan. ‘Nee hij gaat niet weg’, zei ik stellig. Tot we die ­e-mail kregen. Dat kwam volledig onverwacht en ik baal er ontzettend van. Hij kiest voor zijn gezin en daar moeten wij als team mee dealen”, reageert Beliën op het nieuws dat Guidetti fulltime in Turkije aan de slag gaat. ,,Wij hebben als jong team een coach nodig die de lijnen uitzet. Met z’n allen kennen we veel coaches. Maar we weten niet wie een goede match is. Gio was dat. Niet alleen wij maar heel Nederland was een beetje verliefd op die man. Ik heb een ontzettend goed gevoel bij het Nederlands team en daar speelde hij een grote rol in."

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.