Vrouwenploeg Eindhoven Atletiek derde op NK Teams
Volledig scherm
Vrouwenploeg Eindhoven Atletiek derde op NK Teams © Peter van Nobelen

Vrouwen Eindhoven Atletiek derde van Nederland

SITTARD - De vrouwenploeg van Eindhoven Atletiek heeft zaterdag brons gewonnen bij het NK Teams. Nederlands clubkampioen werd Phanos uit Amsterdam met 115 punten, voor het Vughtse Prins Hendrik met 96 punten. Eindhoven Atletiek, dat in Sittard debuteerde op het hoogste clubniveau van Nederland, scoorde er 94.

Van de negentien onderdelen werd er eentje door Eindhoven Atletiek gewonnen. Kim Dillen was de beste op de 3000 meter in 9.47.78 minuten, goed voor het maximale aantal van 8 punten. Tweede plaatsen (7 punten) waren er voor Esther Akihary op de 100 meter (11.78 seconden), Nina de Poorter bij het discuswerpen (46.85 meter) en Julia Talakua bij het hinkstapspringen (12.41 meter). Joyce Puts had met twee derde plaatsen (56.69 seconden op de 400 meter en 24.26 seconden op de 200 meter) ook een belangrijk aandeel in de medaille, die ze als slotloopster van de 4x400 meter estafetteploeg (vierde in 3.58.98 minuten) zelf over de finish mocht brengen.

Bij de mannen ging de Nederlandse titel naar Haag Atletiek (112 punten), voor Rotterdam Atletiek (99) en Phanos (97).

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.