Volledig scherm

Wie is jouw clubheld? Nomineer de held van jouw favoriete sportvereniging

EINDHOVEN/HELMOND - Eindhovens Dagblad draagt sport in de regio een warm hart toe. Van voetbal tot korfbal en van biljarten tot shorttrack. Daarom starten we woensdag met de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Want zonder de energie, passie en liefde van vrijwilligers zouden al deze sporten niet kunnen bestaan.

Je kent ze vast, want elke sportvereniging heeft ze. Anonieme helden die alles geven voor hun club. Voor dag en dauw. Voor jullie. Vanuit hun hart. Die vrijwilligers verdienen een podium.

Welke vrijwilliger bij jou in de buurt is de echte clubheld van de amateursport? Doe mee en nomineer de held van jouw favoriete sportvereniging. Dan wordt hij of zij misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging 10.000 euro. Helmonder Bob de Voogd heeft het als hockeyer de laatste jaren ver geschopt, maar had dat nooit zonder zijn clubheld Hans de Jager gekund. Lees hier zijn verhaal.

Stemmen
Een clubheld kan iedereen zijn. Van bardame en voorzitter tot materiaalman en secretaris van de biljartclub. Het gaat om het verenigingsleven in de breedste zin van het woord. Het betreft dus zeker niet alleen voetbal! Clubs dienen wel aangesloten te zijn bij het NOC*NSF.

Iedereen kan een clubheld aandragen en stemmen op ed.nl/clubhelden. Je stemt op een persoon en geeft een motivatie waarom deze held moet winnen. Stem vanaf 26 oktober (tot en met 16 november) op jouw clubheld en maak zelf kans op een Ford Fiesta Titanium.

Lees meer over de verkiezing en het belang van vrijwilligers in de amateursport in de bijlage 'Clubhelden' in het Eindhovens Dagblad van woensdag 25 oktober of via onze digitale krant.

  1. Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar wereldbekerfinale

    Springruiters Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar we­reld­be­ker­fi­na­le

    GOTHENBURG - Door de tweede en derde plaats in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten uit Someren (met Verdi) en Leopold van Asten uit Duizel (met Zidane) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska.  Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was in eigen land met Mary Lou sneller in de barrage. ,,Hier wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, reageerde Van der Vleuten.