article
1.6413614
EERSEL - Erik van Loon heeft zijn Mini ingewisseld voor een Toyota, waarmee hij in de komende editie van de Dakar Rally voor een topklassering gaat.
Dakarcoureur Erik van Loon ruilt Mini in voor Toyota
EERSEL - Erik van Loon heeft zijn Mini ingewisseld voor een Toyota, waarmee hij in de komende editie van de Dakar Rally voor een topklassering gaat.
http://www.ed.nl/sport/dakarcoureur-erik-van-loon-ruilt-mini-in-voor-toyota-1.6413614
2016-09-19T12:13:47+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6413663.1474287136!image/image-6413663.jpg
Dakar,Dakar Rally
Sport
Home / Sport / Dakarcoureur Erik van Loon ruilt Mini in voor Toyota

Dakarcoureur Erik van Loon ruilt Mini in voor Toyota

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Erik van Loon
   Titel
   Erik van Loon
   Fotograaf
  • Toyota
   Titel
   Toyota
   Beschrijving
   De Toyota Hilux waarmee Erik van Loon en Wouter Rosegaar begin 2017 aan de start van de Dakar Rally verschijnen.
  EERSEL - Erik van Loon heeft zijn Mini ingewisseld voor een Toyota, waarmee hij in de komende editie van de Dakar Rally voor een topklassering gaat. 

  De 47-jarige ondernemer uit Eersel krijgt de beschikking over een vierwielaangedreven Toyota Hilux. De OiLibya Rallye begin oktober in Marokko wordt de eerste test met de nieuwe auto. 

  ,,Na de Baja’s in Hongarije en vooral in Polen sloeg de twijfel toe over Mini, licht Van Loon zijn besluit toe. ,,Ik kreeg het gevoel dat de concurrentie steeds sterker werd en wij op hetzelfde niveau bleven steken. Na diverse gesprekken, een goede test en de nodige overwegingen heb ik, samen met Wouter (navigator Rosegaar, red.) en de andere jongens uit het team, besloten om met de Toyota Hilux Overdrive naar Dakar te gaan.”

  Van Loon heeft acht keer meegedaan aan de befaamde Dakar Rally. Zijn beste klassering behaalde hij samen met Wouter Rosegaar uit Zeeland in 2015, toen ze met een Mini vierde werden in het eindklassement van de auto’s, het beste resultaat ooit van een Nederlander. 

  In de editie van 2016 moest het Brabantse duo genoegen nemen met de dertiende plek, ondanks een knappe tweede plaats in één van de zwaarste etappes. Mechanische pech wierp het duo echter ver terug in het klassement.