article
1.3342088
EINDHOVEN - PSV'er Daan Cornelissen heeft een zevenjarig contract getekend voor de professionele honkbalorganisatie Pittsburgh Pirates.
Profcontract voor Daan Cornelissen
EINDHOVEN - PSV'er Daan Cornelissen heeft een zevenjarig contract getekend voor de professionele honkbalorganisatie Pittsburgh Pirates.
http://www.ed.nl/sport/sport-regio/profcontract-voor-daan-cornelissen-1.3342088
2009-05-11T00:43:57+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.3294721.1418301189!image/image-3294721.jpg
Sport,Eindhoven
Sport regio
Home / Sport / Sport regio / Profcontract voor Daan Cornelissen

Profcontract voor Daan Cornelissen

  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - PSV'er Daan Cornelissen heeft een zevenjarig contract getekend voor de professionele honkbalorganisatie Pittsburgh Pirates.  De zeventienjarige Helmonder dient zich op 15 juni te melden in het Australische Brisbane, waar Pirates een opleidingsinstituut heeft. " Fantastisch", zegt de linksvelder, die na het vorige seizoen van het Rotterdamse Tridents naar Eindhoven verhuisde. "Van zo'n kans kun je alleen maar dromen, dacht ik." In Brisbane verblijft Cornelissen zes weken met Amerikaanse, Aziatische en Europese honkbaltalenten. "Het niveauverschil tussen eerste klasse in ons land en professioneel honkbal is erg groot. De club wil me in Australië laten wennen aan een hoger level en kijken hoe ik me ontwikkel."


  De afgelopen anderhalve week werd de jonge honkballer regelmatig bekeken door een scout van de Amerikaanse club. Die was attent gemaakt op Cornelissen door PSV-coach Martijn Nijhoff, de Nederlandse scout van Pirates is. "Daan heeft het verdiend", zegt Nijhoff. "Maar hij is er nog lang niet. Slechts een zeer klein percentage van de duizenden talenten haalt de Major Leagues."