article
1.6444229
HELMOND - Met, volgens coach Sjef Hendrikx, volwassen en goed hockey hebben de hockeyheren van eersteklasser HC Helmond hun eerste goede wedstrijd van het seizoen gewonnen.
Volwassen HC Helmond wint ruim
HELMOND - Met, volgens coach Sjef Hendrikx, volwassen en goed hockey hebben de hockeyheren van eersteklasser HC Helmond hun eerste goede wedstrijd van het seizoen gewonnen.
http://www.ed.nl/sport/sport-regio/volwassen-hc-helmond-wint-ruim-1.6444229
2016-09-25T19:30:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4283849.1395734383!image/image-4283849.jpg
Berkel-Enschot,Hockey,HCAS,HC Helmond,hermes
Sport regio
Home / Sport / Sport regio / Volwassen HC Helmond wint ruim

Volwassen HC Helmond wint ruim

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HELMOND - Met, volgens coach Sjef Hendrikx, volwassen en goed hockey hebben de hockeyheren van eersteklasser HC Helmond hun eerste goede wedstrijd van het seizoen gewonnen.

  Berkel-Enschot werd zondag met 1-4 verslagen. Michiel Beukers, die gisteren de meeste indruk had gemaakt op de Helmondse man of the match-commissie, opende de score met een erg fraai doelpunt. Thomas Heling hielp zijn team even later aan een nóg betere uitgangspositie: 0-2.

  Na de pauze leek Floris Lalisang de wedstrijd voortijdig te beslissen toen hij de marge naar drie tilde. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg nog op 1-3, maar Frederick van den Berg maakte aan alle onzekerheid een einde: 1-4.

  Klassegenoot HCAS boekte de eerste overwinning van het nog prille seizoen. De manschappen van coach Christian Kurtz wonnen op bezoek bij Geel-Zwart in Veghel: 1-2. In de eerste helft opende Tommy van Osch de score en Niek Pauwels herhaalde dat kunstje: ruststand 0-2. Het tweede bedrijf was, volgens coach Kurtz, dramatisch en slecht. De voorsprong hield echter stand.

  In de overgangsklasse A wonnen de prima spelende vrouwen van HC Helmond overtuigend van Rotterdam: 4-0. De ploeg uit de havenstad kwam geen moment in de wedstrijd. Celine de Lange (2x), Emilie Nieland en Carlijn Collart waren productief. In de eerste klasse C kon HCAS lang meekomen met De Hopbel, maar na rust werd het betere spel van de thuisploeg beloond: 3-1. Nathalie Thijssen scoorde namens HCAS.