article
1.6689188
SITTARD - Aan de zegereeks van FC Eindhoven kwam maandagavond een einde in Sittard. Op het nippertje werd gelijkgespeeld tegen Fortuna: 1-1.
Geen vijf op rij voor FC Eindhoven na gelijkspel in Sittard
SITTARD - Aan de zegereeks van FC Eindhoven kwam maandagavond een einde in Sittard. Op het nippertje werd gelijkgespeeld tegen Fortuna: 1-1.
http://www.ed.nl/sport/voetbal/fc-eindhoven/geen-vijf-op-rij-voor-fc-eindhoven-na-gelijkspel-in-sittard-1.6689188
2016-11-28T21:05:26+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6689180.1480366893!image/image-6689180.jpg
Eindhoven,Voetbal-betaald,FC Eindhoven,hermes
FC Eindhoven
Home / Sport / Voetbal / FC Eindhoven / Geen vijf op rij voor FC Eindhoven na gelijkspel in Sittard

Geen vijf op rij voor FC Eindhoven na gelijkspel in Sittard

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  SITTARD - Aan de zegereeks van FC Eindhoven kwam maandagavond een einde in Sittard. Op het nippertje werd gelijkgespeeld tegen Fortuna: 1-1.

  FC Eindhoven wil zo graag laten zien dat het goed kan voetballen, maar moest in Sittard de mouwen tot achter de ellebogen opstropen. Als de bal amper rollen kan, dan gelden de wetten van de jungle. Wie het gestuntel van Fortuna in de eerste helft had gezien, kon er nooit vertrouwen in hebben dat er een resultaatje mogelijk was voor de thuisploeg. De Limburgers leden zoveel balverlies op eigen helft dat het wachten was op een treffer voor FC Eindhoven. Alemão was dichtbij, Jinty Caenepeel was dichtbij en Mart Lieder was nog iets dichterbij. Maar het lukte allemaal niet. Ook niet via een corner of acht, en dat terwijl de hoekschop zo'n machtig is voor de FCE.

  Toen het rustsignaal klonk, floten de Fortuna-fans hun handschoenen bijkans kapot. Maar het was cultspeler Junior Torunarigha die met een bijzondere verrassing kwam. Met een halve omhaal verschalkte hij doelman Ruud Swinkels, die de hele wedstrijd lang amper wat te doen kreeg. FC Eindhoven zocht daarna naar nieuwe openingen, maar kon niks meer voor elkaar krijgen. Tot de allerlaatste seconde. Dario van den Buijs schoot, via een ander been, een vrije trap binnen: 1-1. Al met al een rare avond voor de ploeg van Ricardo Moniz, dat zeker een puntje had verdiend. FC Eindhoven speelt vrijdagavond de derby tegen Helmond Sport.