article
1.6737326
EINDHOVEN - Dat bij PSV spelers meer dan een miljoen euro kunnen verdienen, is volgens oud-topman Tiny Sanders zeker geen schokkend nieuws. Begin 2011 verkondigde hij tijdens de Nieuwjaarsreceptie van PSV dat de club een salarisplafond in zou gaan stellen.
Sanders relativeert salariskwestie bij PSV: 'bonus, tekengeld hoorde niet bij miljoen'
EINDHOVEN - Dat bij PSV spelers meer dan een miljoen euro kunnen verdienen, is volgens oud-topman Tiny Sanders zeker geen schokkend nieuws. Begin 2011 verkondigde hij tijdens de Nieuwjaarsreceptie van PSV dat de club een salarisplafond in zou gaan stellen.
http://www.ed.nl/sport/voetbal/psv/sanders-relativeert-salariskwestie-bij-psv-bonus-tekengeld-hoorde-niet-bij-miljoen-1.6737326
2016-12-14T07:01:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.154380.1341782459!image/image-154380.jpg
Eindhoven,Voetbal-betaald,PSV
PSV
Home / Sport / Voetbal / PSV / Sanders relativeert salariskwestie bij PSV: 'bonus, tekengeld hoorde niet bij miljoen'

Sanders relativeert salariskwestie bij PSV: 'bonus, tekengeld hoorde niet bij miljoen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   PSV-directeur Tiny Sanders. Foto Ton van de Meulenhof.
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Dat bij PSV spelers meer dan een miljoen euro kunnen verdienen, is volgens oud-topman Tiny Sanders zeker geen schokkend nieuws. Begin 2011 verkondigde hij tijdens de Nieuwjaarsreceptie van PSV dat de club een salarisplafond in zou gaan stellen.

  Sanders: "Spelers konden vanaf dat moment niet meer dan een kaal basissalaris van 1 miljoen euro bij ons verdienen", stelt de voormalig clubbestuurder. "Het paste in een protocol waarmee we destijds ook bij de gemeente Eindhoven zijn geweest, voor het moment van de grondtransactie die de club weer gezonder maakte. Daarbij was het wat mij betreft volkomen duidelijk dat bonussen en premies niet bij dat miljoen hoorden."

  Tekengeld
  Bovendien is de voetballerij een specifieke wereld, waarbij spelers bij het ondertekenen van een contract vaak tekengeld krijgen, geeft Sanders aan. "Ook dat hoorde er niet bij. We hebben toen nog een uitzondering gemaakt en die was dat exceptioneel goede spelers meer zouden kunnen verdienen dan een basissalaris van een miljoen euro per jaar. Ik kan mij voorstellen, maar de beoordeling is aan PSV zelf, dat dat in 2014 voor een speler als Andrés Guardado gold. Dat is een zeer ervaren voetballer die meer dan honderd interlands voor Mexico speelde en die je wellicht anders gewoon niet krijgt."

  Geheimhouding
  PSV zelf reageert zeer terughoudend op de uitgelekte cijfers en kan of wil de juistheid niet bevestigen. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands is er bij het sluiten van contracten geheimhouding afgesproken en daar wil hij geen inbreuk op maken. Dat de salarissen van PSV'ers door het toekennen van (wedstrijd)bonussen, (kampioens)premies, tekengeld en het verkrijgen van een percentage van een transfersom zeker boven het miljoen kan oplopen, kan hij niet ontkennen.

  Salarisplafond
  PSV heeft dit salarisplafond bijna zes jaar geleden dus ingesteld, maar er is geen schriftelijke afspraak met de gemeente Eindhoven. Wel is een door PSV zelf opgesteld protocol volgens Sanders bij het reddingsplan voor PSV in 2011 met de gemeente Eindhoven besproken. Sanders kan zich overigens voorstellen dat een verhoging van het basissalaris van 1 miljoen euro zou kunnen. "Het is in principe niet aan mij om daar nog iets van te vinden, maar we zijn wel bijna zes jaar verder. In het voetbal is in die periode veel veranderd en is in het buitenland sprake geweest van een financiële expansie, bijvoorbeeld door alle tv-gelden. Waar het om gaat, is dat PSV gezond blijft. Dat moet altijd de basis zijn."