Vandenabeele (l) en Salvérius.
Volledig scherm
Vandenabeele (l) en Salvérius.

Accordeonist en violist bundelen krachten tijdens concert in Achel

ACHEL - Violist Wouter Vandenabeele en accordeonist Sara Salvérius verzorgen zondag 8 januari om 11.00 uur een nieuwjaarsconcert bij GC Michielshof in Achel. Het tweetal brengt eigen nummers en composities van Manos Hadjidakis en Philippe Thuriot ten gehore.

Vandenabeele is violist, componist en lesgever. Hij maakte onder andere faam als leidinggevende van het Hadzidakis-project voor de Olympische Spelen in Athene (2004).

Salvérius studeerde in 2010 af aan het conservatorium in Gent. Met jongerenorkest Transpiradansa! trad ze in het verleden op in binnen- en buitenland. Sinds 2008 geeft ze ook accordeonlessen in de muziekschool van Geraardsbergen en Gentbrugge.

De twee speelden eerder in meerdere formaties samen, onder andere in Griekenland en Zuid-Afrika. De klank en het karakter van accordeon en viool pasten dusdanig goed samen dat ze besloten om als duo vaker op te treden. De toegangsprijs voor het optreden op Michielsplein 3 bedraagt 8 euro. Jongeren onder de 25 jaar hebben gratis toegang. Kaarten reserveren kan per mail.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Valkenswaard e.o.