Danielle van Hees, alias DJ Daani, uit Valkenswaard: ,,Nooit gedacht dat ik zo ver zou komen."
Volledig scherm
Danielle van Hees, alias DJ Daani, uit Valkenswaard: ,,Nooit gedacht dat ik zo ver zou komen." © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Embargo tot vannacht Valkenswaardse DJ Daani: na knokken nu knallen

Vanaf dinsdag 17 januari staat ze vier dagen lang tijdens de après ski in het Italiaanse Sauze d'Oulx. In maart is ze door evenementenbureau Dutchweek ook voor feesten in het Oostenrijkse Saalbach en Gerlos geboekt. ,,Mijn eerste keer op een wintersportlocatie. Dit is misschien nog wel vetter dan in de zomer op festivals draaien. Hier sta je op zo'n tering hoogte lekker in skipak met z'n allen een feestje te bouwen. We gaan knallen. Supervet."

Dat ze een plekje heeft bemachtigd bij de wintersportfeesten van Dutchweek voelt voor de 29-jarige als een overwinning. ,,Ik ben hier al twee jaar mee bezig. Ik heb er hard voor geknokt."

Van Hees staat in cafés voor honderd man, maar ook voor grote menigten. Ze geniet van beide, zolang zij maar achter de draaitafel staat. Haar stijl is niet in een woord te vangen. ,,Ik denk niet in hokjes. Ik draai een mengelmoes. Het publiek bepaalt de richting. Het is een bom vol emoties die je samen deelt. Dat gevoel is fantastisch." Haar stevige beats gaan gepaard met hard werken. Ze is er trots op dat ze op eigen kracht al zoveel heeft bereikt. Als DJ Daani bouwde ze gestaag haar netwerk op. ,,Overal waar ik kom, word ik teruggevraagd."

Ze leerde het vak 'old school' van haar broer. In de Barcode, het café van hun ouders, stond ze op haar achttiende al in de dj booth vinyl plaatjes te draaien. Deelname aan het tv-programma Beauty and the Beat, over vrouwelijke dj's, gaf haar bekendheid vier jaar geleden een extra zetje. Nu kan ze van haar hobby leven. ,,Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou komen."

Ze stelt zichzelf telkens nieuwe doelen. En durft die ook uit te spreken. ,,Als je iets wil dan moet je het hardop zeggen. Dat heb ik van een vriendin geleerd. Je moet zelfverzekerd zijn, erin geloven dat het gaat gebeuren. Is het niet dit jaar dan is het wel volgend jaar." Lakedance was zo'n mijlpaal. Daar droomde ze al jaren van, vorige zomer was het eindelijk zover. ,,Een vette ervaring." Ze mijmert alweer verder: ,,Daydream, 7th Sunday, Decibel, Defqon, ik wil de grote festivals aantikken."

Valkenswaard e.o.