Glazenwasser gewond geraakt in Passage Valkenstaete Valkenswaard
Volledig scherm
Glazenwasser gewond geraakt in Passage Valkenstaete Valkenswaard © Bert Jansen

Glazenwasser ernstig gewond na schuiven ladder in Valkenstaete Valkenswaard

VIDEOVALKENSWAARD - Een glazenwasser is maandagochtend rond 7.45 uur ernstig gewond geraakt toen hij in de passage van de Valkenstaete in Valkenswaard onderuit schoof met de ladder.

De man heeft zelf 112 gebeld, want hij was alleen aan het werk. De ambulancedienst kon het overdekte winkelcentrum niet binnen. De brandweer heeft de deur opengemaakt. 

Een traumahelikopter was opgeroepen, maar hoefde niet te landen. Het ambulancepersoneel heeft de gewonde man verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht. 

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Valkenswaard e.o.