Volledig scherm
© Thinkstock

Leerling loopt met neppistool klaslokaal Were Di Valkenswaard binnen

VALKENSWAARD - Een leerling van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard is vrijdagmiddag rond 12.00 uur met een neppistool een klaslokaal van de school binnengelopen. De scholier uit Heeze hield het wapen daarbij voor zich uit gericht. De leerling van 2 vmbo is enkele uren later op school aangehouden door de politie, nadat er door het Were Di contact was gelegd met de wijkagent.

Het incident gebeurde tijdens het vijfde lesuur, meldt rector E. de Gier in een brief aan ouders van leerlingen. De scholier bedoelde het als grap. Tegen de jongen is aangifte gedaan. Hij mag voorlopig niet terugkeren op school. Vrijdagmiddag is ook een andere jongen uit Heeze opgepakt, omdat bleek dat hij het nepwapen ook in bezit had gehad. De twee aangehouden jongens zijn 14 en 16 jaar oud.

Volgens de rector heeft een aantal leerlingen het incident en de aanhouding in het gebouw aan de Merendreef gezien. In het pand wordt onderwijs gegeven aan de onderbouw van het vmbo.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Valkenswaard e.o.