Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Postuum eerbetoon aan dichter Frans Hoppenbrouwers in Valkenswaard

VALKENSWAARD- Een vleugje emotie, nostalgie en chauvinisme. Ze waren zondagmiddag onmiskenbaar belangrijke ingrediënten bij de presentatie van de Valkenswaardse cd ‘Dorp aan de Dommel’.

Het meest tot de verbeelding sprak echter het ingetogen en warme postume eerbetoon aan de plaatselijke dichter Frans Hoppenbrouwers. Zijn weduwe Roos Hoppenbrouwers kreeg het eerste exemplaar aangeboden.

De plaatselijke musicus Frans van Daal heeft jaren aan het project gewerkt. Twintig sonnetten uit het omvangrijke poëziewerk van Frans Hoppenbrouwers (1940-2013) op muziek gezet. Kort voor het overlijden van de dichter (21 november 2013) heeft Van Daal bij Hoppenbrouwers thuis een miniconcertje gegeven. “Hij knikte toen tevreden”, lacht Van Daal. Will Theus heeft voor de arrangementen gezorgd.

Zondagmiddag gaf een klein groepje plaatselijke artiesten een indruk van wat de cd bevat. Een voorschotje op de manifestatie op 25 september in de grote zaal van Theater De Hofnar. Er vindt dan een speciale theateruitvoering plaats van ‘Dorp aan de Dommel’ met alle twaalf artiesten onder leiding van regisseur Mieke Toussaint.

De cd is voor 7,50 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Priem en de plaatselijke VVV. De netto opbrengst van cd én theatervoorstelling gaat naar Stichting Leukemie.nl.

  1. Valkenswaard is vrachtwagens in centrum spuugzat

    Valkenswaard is vrachtwagens in centrum spuugzat

    VALKENSWAARD - Het is een vernieuwde weg waarin miljoenen euro's zijn gepompt maar het is zeer de vraag of dat ervoor zal zorgen dat voorlopig minder vrachtverkeer door het centrum van Valkenswaard dendert. De afgelopen maanden is gewerkt aan de herinrichting van de weg in kwestie, de Europalaan die donderdag opengaat. Ondertussen wordt de roep om een vrachtwagenverbod steeds luider. Valkenswaard gaat in overleg met de provincie om een omleiding voor truckverkeer in te stellen.