Volledig scherm

Bibelebonts van bibliotheek naar Windmolen

VELDHOVEN - Voor de laatste keer leenden vrijwilligers van speel-o-theek Bibelebonts zaterdag vanuit de bibliotheek speelgoed uit aan hun leden. De komende weken staan in het teken van de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Windmolen 15.

De speel-o-theek moet ruimte maken voor de komst van muziekschool Art4U. Lange tijd was het onzeker of zich een nieuwe locatie zou aandienen. "We zijn op veel plekken gaan kijken. Vaak was de huur te hoog of de locatie was niet toegankelijk voor enkele van onze vrijwilligers die rolstoelafhankelijk zijn", zegt voorzitter Anneke Huijbers. Ze is dan ook blij met de locatie aan de Windmolen. "We hebben er een eigen keukentje en administratieruimte. Het speelgoed komt in de gemeenschappelijke ruimte te staan. Onze kasten worden zodanig aangepast dat deze afgesloten kunnen worden."

Maandag wordt er een aantal rolcontainers gebracht. Op 12 december verhuist alles naar de nieuwe locatie. Op 7 januari staat de feestelijke opening gepland waarvoor onder meer alle oud-vrijwilligers zijn uitgenodigd. Vanaf 13.00 uur zijn alle leden welkom om een kijkje te komen nemen. De uitleen start weer op dinsdag 10 januari.