Volledig scherm
Sinterklaas met een bezemsteel bij Veldhoven Proeft © Tom Valstar/fotomeulenhof

Bloemen, Koodrapje en Sinterklaas bij Veldhoven Proeft

VELDHOVEN - Karin Bloemen, het sprookje van Koodrapje en Sinterklaas met een bezem. Het kwam vrijdagmiddag allemaal voorbij tijdens de ouderenmiddag van Veldhoven Proeft.

Het foodevent, opvolger van Veldhoven Culinair, kende met de bedrijvenavond in het Burgemeester Elsenpark op donderdag een vliegende start.

De driehonderd ouderen zijn vrijdag te gast namens de Stichting Vrienden van de Thuiszorg. Hubert Cornelis is voorzitter van de stichting. “De medewerkers van de thuiszorg hebben de mensen gevraagd. Het samenzijn met anderen is belangrijk voor onze gasten. Samen met de thuiszorg hebben we een programma opgezet. We bieden ze hier een onbezorgde middag met muziek en een hapje en drankje.”

Het Veldhovense echtpaar Van Limpt heeft de zorgen even achter de voordeur gelaten en geniet van het optreden van Tonny Wijnands. “We genieten echt van deze middag”, zegt mevrouw Van Limpt. Een optreden van Karin Bloemen is de afsluiter van de middag. De ambassadrice van de Stichting Vrienden van de Thuiszorg laat de aanwezigen lachen, zingen en klappen. En voor wie kan, meelopen in de polonaise.

Lees alles in het ED van zaterdag of in de digitale krant.

  1. Topman Wennink: Toeleveranciers kunnen tempo van ASML niet aan

    Topman Wennink: Toeleveranciers kunnen tempo van ASML niet aan

    VELDHOVEN - Het op tempo brengen van de productie van de nieuwste machines die werken met extreem ultraviolet (EUV) licht bij ASML gaat niet volgens schema. Topman Peter Wennink zei woensdag tegen analisten dat toeleveranciers het tempo waarin de opschaling moet plaatsvinden niet aankunnen. „We hebben eerder gezegd dat we na dit jaar dubbel-dubbel opschalen in 2018 en 2019. Dat klopt voor onze eigen capaciteit hier in Veldhoven maar we zien een of twee kwartalen vertraging bij onze toeleveranciers. Dat betekent dat de maximum capaciteit van laat zeggen 45 machines per jaar in 2020 wordt gehaald.”