Volledig scherm
© Menno Boon

Drie jongens (17 en 18) aangehouden voor vernielingen in Veldhoven

VELDHOVEN - Drie jongens zijn dinsdag aangehouden voor vernielingen die in de nacht van vrijdag 8 juli op zaterdag 9 juli werden aangericht in het centrum van Veldhoven. Dat meldt de politie dinsdagmiddag.

De politie schrijft dat mede dankzij reacties van enkele getuigen en de videobeelden van verschillende ondernemers de identiteit van de jongens kon worden vastgesteld. Het gaat om drie jongens in de leeftijd van 17 tot 18 jaar oud.

De jongens zitten voor verhoor vast op het politiebureau.

  1. Topman Wennink: Toeleveranciers kunnen tempo van ASML niet aan

    Topman Wennink: Toeleveranciers kunnen tempo van ASML niet aan

    VELDHOVEN - Het op tempo brengen van de productie van de nieuwste machines die werken met extreem ultraviolet (EUV) licht bij ASML gaat niet volgens schema. Topman Peter Wennink zei woensdag tegen analisten dat toeleveranciers het tempo waarin de opschaling moet plaatsvinden niet aankunnen. „We hebben eerder gezegd dat we na dit jaar dubbel-dubbel opschalen in 2018 en 2019. Dat klopt voor onze eigen capaciteit hier in Veldhoven maar we zien een of twee kwartalen vertraging bij onze toeleveranciers. Dat betekent dat de maximum capaciteit van laat zeggen 45 machines per jaar in 2020 wordt gehaald.”