Volledig scherm
© Thinkstock

Leerlingen uit Veldhoven en Eindhoven gaan naar de Paus

VELDHOVEN/EINDHOVEN - Honderd leerlingen van scholenvereniging Ons Middelbaar Onderwijs mogen op audiëntie bij paus Franciscus. Of het tot een persoonlijke ontmoeting met de paus komt is de vraag, maar Liza Aerts (leerling aan het Sondervick College) en Lotje van den Burg (leerling aan het Van Maerlantlyceum) gaan samen met nog 98 leerlingen op audiëntie tijdens de Nederlandse dag, die onderdeel uitmaakt van het Jaar van de Barmhartigheid.

De reis is een van de activiteiten uit het jubileumjaar.

Liza Aerts, leerling van het Veldhovense Sondervick College vindt het heel spannend: “Ik was echt verrast dat ik was uitgekozen was. Voor de vakantie had ik een brief geschreven en op de eerste schooldag werd ik gefeliciteerd door de leraren. We hadden een mail gekregen, maar die hadden we nog niet gezien, dus het was maandag echt een verrassing.”

Initiatiefnemer van de reis naar Rome is Franc Boer, leraar aardrijkskunde aan het Van Maerlant. “Als iemand tot de verbeelding spreekt is het wel onze paus. Ik heb nog even gevraagd het niet een te wild idee was om met 100 leerlingen naar Rome te gaan, maar bij OMO waren ze ook meteen enthousiast.”

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.