Afbeelding uit boek Mandigers
Volledig scherm
Afbeelding uit boek Mandigers

Marianne Mandigers presenteert prentenboek in bieb Veldhoven

VELDHOVEN - Marianne Mandigers leest woensdag 21 december om 15.00 uur voor uit haar onlangs geschreven prentenboek. Aansluitend kunnen kinderen aan de slag met een knutselactiviteit, die in teken van het thema van het prentenboek staat.

Mandigers reisde de voorbije jaren door Australië en raakte daar gefascineerd door het landschap en de dieren. Dat inspireerde haar tot het schrijven van een prentenboek, met Sara en Fay in de hoofdrol. Daar vertelt de schrijfster woensdag in de Veldhovense bibliotheek (Meiveld 2) meer over. De toegang is gratis.

Mandigers (1954) uit Veldhoven is jaren werkzaam geweest in het kleuteronderwijs.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.