Volledig scherm
© Rene Manders/fotomeulenhof

Muziekles terug op Veldhovense scholen (video)

VELDHOVEN - Op bijna alle Veldhovense basisscholen horen officiële muzieklessen weer tot de onderwijsstof. En als het aan Art4U ligt, mag dat op alle scholen gebeuren.

Pieter van den Broek deelt gekleurde buizen uit aan de kinderen van groep 4a van de Veldhovense basisschool de Berckacker. Boomwhackers heten ze officieel. Kunststof buizen waarvan elke kleur voor een noot op de notenbalk staat en de lengte de toonhoogte bepaalt. Maar dat hoeven de kinderen nog niet allemaal te weten bij de eerste muziekles.

Van den Broek telt af terwijl de kinderen met de buis op hun hand slaan. “Aan het einde van deze les kunnen we samen een liedje spelen”, vertelt hij de kinderen. “Ooooh” klinkt het. En zowaar. Sommigen met strakke blik, anderen met de tong in de mond, nog geen halfuur later spelen en dansen de kinderen op “Ik ben een gummibeer.” Het leidt soms tot wat botsingen, maar de snelheid waarmee de kinderen leren is verbluffend. En het plezier straalt er vanaf.

Lees een reportage in de papieren krant van vrijdag of via de e-paper.

Op bijna alle Veldhovense basisscholen horen officiële muzieklessen vanaf dit schooljaar weer tot de onderwijsstof.
  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.