Volledig scherm
Niek de Jong, Phoebe van de Ven en Jill Faassen (vlnr.) staan al klaar voor de verhuizing naar de Kempencampus.

Prins Willem Alexanderschool in Veldhoven staat te trappelen om te verhuizen

VELDHOVEN - De leerlingen (en medewerkers) van het voortgezet speciaal onderwijs van de Prins Willem Alexanderschool in Veldhoven verhuizen woensdag naar de Kempencampus vanaf de huidige locaties aan de Blaarthemseweg (onderbouw) en de Lange Kruisweg (bovenbouw).

De ruim 100 leerlingen betrekken gezamenlijk een gebouw aan de Kempencampus. Meer dan 16 jaar wachtte de school op een nieuwe locatie. “Dit gebouw is oud. Dat moet gesloopt worden. En we krijgen nieuwe stoelen en tafels”, zegt de Sterkselse leerling Niek de Jong (14) als hem gevraagd wordt wat hij van de verhuizing vindt. Ook zijn klasgenoten Jill Faassen (16) uit Waalre en Phoebe van de Ven (18) uit Oirschot kijken uit naar de nieuwe locatie. Zo erg zelfs dat ze nog meer zin hebben in de verhuizing dan in hun vakantie.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.