Volledig scherm
© stock.xchng

Training in Veldhoven voor mantelzorgers

VELDHOVEN - Steunpunt Mantelzorg Veldhoven (Swove) geeft op dinsdag 6 december een training voor mantelzorgers. De doelstelling: krijg meer gedaan in minder tijd.

Tijdens de training leert de mantelzorger beter doelen te stellen, tijd beter in te delen en prioriteiten te stellen. De training wordt gegeven door Ria Bettgens van gezondheidspraktijk Dakini. De gratis cursus op Burg. Van Hoofflaan 70 in Veldhoven begint om 19.30 en duurt tot 21.30 uur. Deelnemen kost niets. Aanmelden is verplicht en kan per mail of via telefoonnummer 040-2534230.

De training wordt op woensdag 14 december van 10.00 tot 12.00 uur nogmaals gegeven.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.